Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen

Wij staan je graag persoonlijk, telefonisch of per e-mail te woord om al je vragen te beantwoorden. Heb je daar even geen zin in, dan kun je ook eerst even onze FAQ doorlezen. Hier hebben we de meest gestelde vragen per rubriek voor je beantwoord.

Logo ontwerp

Blijft mijn logo scherp na vergroting?
Logo’s door ons ontworpen, kun je zo groot opblazen als je maar wilt. Ze blijven altijd scherp.
Dit komt omdat het vector georiënteerde bestanden zijn, genaamd EPS. Logo’s gemaakt in Adobe Illustrator zijn niet afhankelijk van resolutie. Bitmap bestanden zoals JPG en TIFF zijn echter wel resolutie afhankelijk en blijven niet scherp na het vergroten.

Hoe weet ik welke kleuren er zijn gebruikt?
Voordat wij een logo of huisstijl ontwerpen, bepalen we samen met jou de kleuren die je wilt gebruiken. Hiervoor hebben wij een speciale kleurenwaaier. Deze kleuren hebben alk een eigen nummer en waarde. Die leggen wij voor je vast. Zo weet je later altijd welke kleur er gebruikt moet worden.

Komen mijn kleuren altijd goed tot hun recht?
In de drukwereld is het onmogelijk om een ontwerp of kleur dezelfde uitstraling te geven op verschillende papiersoorten. Denk daarbij aan een kleurenfoto. Op een glanzend papier oogt hij mooi fris en diep van kleur. Druk je diezelfde foto af op krantenpapier, dan zie je een duidelijke vermindering van de kleurkracht. Hetzelfde geldt voor vastgestelde PMS-nummers. De oorzaak van dit verschil in uitstraling is het type papier. Een niet gestreken papiersoort absorbeert meer inkt dan een die gestreken is.

Het is goed om te weten dat DKGS prima kan inspelen op dit verschijnsel. Wij kunnen de kleuren namelijk vanuit de bron zo goed mogelijk optimaliseren voor diverse druktechnieken en soorten papier. Op die manier ben je altijd verzekerd van de best haalbare kwaliteit.

Krijg ik zelf ook de bestanden van mijn logo?
Als DKGS voor jou een logo ontwerpt, leveren wij dit netjes aan jou op in verschillende bestandsformaten. Je bent dan vrij om je nieuwe logo op andere bedrijfsuitingen toe te passen.

Drukwerk ontwerp

Ik heb zelf een idee opgemaakt in Word of PowerPoint, kan DKGS daar iets mee?
Je eigen idee uitwerken in PowerPoint of Word is nooit verkeerd. Wij hebben zo een houvast. Uiteraard bedenken wij ook graag out-of-the-box designs waarvan wij denken dat die goed aansluiten op jouw wensen.

Wel moet je er rekening mee houden dat het druktechnisch niet mogelijk is om een PowerPoint of Word bestand direct te gebruiken voor drukwerk. Hiervoor gaan wij het ontwerp professioneel opmaken in onze eigen software, bijvoorbeeld Adobe InDesign. Met deze software kunnen wij beeld en tekst samenvoegen en er een druktechnisch goed bestand van maken.

Mijn drukker stelt nogal wat eisen als ik een drukopdracht heb. Begrijpen jullie dat?
Ja, wij begrijpen waar jouw drukker het over heeft. DKGS spreekt de taal van de drukker. Heb je een lijst met specificaties ontvangen, stuur die ons toe. Wij kunnen daarmee een foutloos drukbestand voor jouw drukkerij maken.

Mijn drukker vraag om een certified PDF bestand, wat is dat en verzorgt DKGS dit ook?
Een certified PDF bestand is een 100% foutloos druktechnisch bestand. Het woord certified garandeert de druktechnische eisen van de betreffende drukmethode. In het bestand staan alle gegevens over het ontwerp met de (steun)kleuren en lettertypen. Jouw drukker kan het bestand direct gebruiken.

Ik wil graag dat mijn kleuren goed overkomen. Hoe gaat DKGS daarmee om?
Om kleurverschillen te beperken of te verwijderen, werkt onze studio vanuit een colormanagement workflow. Door gebruik te maken van kleurenwaaiers, gekalibreerde monitoren en kleurprofielen kunnen wij de kleurresultaten heel scherp voorspellen en zo goed mogelijk tot hun recht laten komen. Bemerken we dat een kleur heel erg gaat afwijken, dan informeren wij je direct. Aan de hand van jouw reactie zoeken wij naar een passende oplossing.

Ik beschik niet over mooi beeldmateriaal. Kan DKGS mij hieraan helpen?
Wil je een grafisch product bij ons wilt laten ontwerpen, maar beschik je niet over leuk en technisch goed beeldmateriaal? Voor DKGS geen probleem. Wij maken gebruik van online fotobibliotheken en kunnen samen met jou beelden uitzoeken die passen bij het ontwerp. Tegen een kleine vergoeding kun je daar prachtige rechtenvrije foto’s downloaden. Bekende online beeldbanken zijn: www.istockphoto.com en www.123rf.com

Reclame ontwerp

Kan mijn beletteraar werken met een ontwerp van DKGS?
DKGS is bekend met de aanleverspecificaties van reclame bedrijven en beletteraars. Het ontwerp kunnen wij al dusdanig opmaken dat bijvoorbeeld een beletteraar hier moeiteloos mee aan de slag kan. Geef ons voor echt specifiek werk altijd de juiste specificaties door. Dan zorgen wij voor een goed bruikbaar bestand.

Ik moet mijn advertentie volgens specifieke gegevens aanleveren. Heeft DKGS daar ervaring mee?
Ja, dat hebben wij. Opmaken van een advertentie kan pas optimaal als wij weten in welk medium je deze gaat publiceren. Bijvoorbeeld een krant, tijdschrift, magazine of brochure. DKGS beschikt voor elk medium over de juiste uitvoerprofielen en specificaties. Zo kan de uitgever jouw advertentie direct plaatsen.

Webdesign

Wij gebruiken speciale kleuren in onze huisstijl. Kan DKGS die verwerken in het ontwerp?
De meeste huisstijl kleuren of kleurcombinaties zijn te verwerken in het ontwerp. Bij metallic kleuren zal DKGS de dichtst benaderde tint kiezen. Om het ontwerp functioneel en overzichtelijk te houden, proberen wij wel alttijd een bepaalde rust te creëren in het ontwerp.

Ik wil een nieuwe website, maar heb nog geen logo. Wat nu?
Heb je plannen om een nieuwe website te laten maken, maar heb je nog geen logo of huisstijl, laat dit dan eerst uitwerken. DKGS verzorgt alle soorten huisstijlen die moeiteloos aansluiten bij jouw nieuwe website.

Ik weet niet wat voor ontwerp ik voor mijn nieuwe website wil. Kan DKGS mij adviseren?
Zodra DKGS van jou groen licht heeft om de bedrijfswebsite te gaan bouwen, komen wij naar je toe voor een persoonlijk overleg. Om een helder beeld te krijgen over jouw bedrijf, visie en doelstellingen, verzamelen wij tijdens dit gesprek zoveel mogelijk informatie.

Na het in kaart brengen daarvan, maken we een blauwdruk voor de website met een functioneel ontwerp. Deze methode geeft jou een goede indruk hoe de nieuwe site eruit kan zien en welke functies hij moet bieden.

Wij hebben voor de nieuwe website zelf een schets gemaakt van de gewenste uitstraling. Kan DKGS deze namaken?
Het is altijd prettig als de klant zelf meedenkt over het uiterlijk van een nieuwe site. Voor zover ons websiteplatform dit toelaat, nemen wij de punten uit jouw schets over. Wat niet wil zeggen dat we dit klakkeloos doen.

We willen je wel eerst eerlijk informeren over het ontwerp en de indeling. Is dit wel sterk genoeg qua overzicht en functionaliteit? Hierbij verplaatsen wij ons in de bezoekers die op jouw website komen. Zij hebben weinig tijd en komen met een bepaald doel: product of dienst opzoeken en bestellen, contact opnemen of een offerte aanvragen.

Wij willen een out-of-the-box ontwerp. Verzorgt DKGS dit ook?
DKGS is ervan overtuigd dat jij je moet onderscheiden van de concurrent. Dit doe je niet alleen met een compleet andere uitstraling. Het gaat uiteindelijk over de inhoud van je website. Die bepaalt straks in hoeverre jij je onderscheidt van de concurrentie. Daarom focussen wij ons niet op een ultra onderscheidend design met allerlei toeters en bellen, maar op het complete pakket. Design, functionaliteit, SEO tekst, vindbaarheid en actie.

Websites

Ik ben totaal onbekend met internet, laat staan een website onderhouden. Kan DKGS mij helpen?
Alle websites die DKGS maakt, zijn gemakkelijk te onderhouden. Met heel weinig kennis kun je zelf heel eenvoudig plaatjes toevoegen of teksten aanpassen. Heb je er echt geen kaas van gegeten, dan geven wij je graag een spoedcursus: ‘Website bijhouden’.

Een andere optie is het onderhoud uitbesteden. Dit kan bij DKGS. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de onderhoudsfrequentie.

Ik wil een nieuwe website die ik zelf kan bijhouden. Wat is er bij DKGS mogelijk?
De websites die wij maken, beschikken allemaal over een content management systeem of CMS. Hierdoor is het mogelijk om als geregistreerde gebruiker in te loggen in de beheeromgeving van jouw website. Dit wordt ook wel ‘admin’ genoemd. In deze omgeving kun je allerlei functies beheren zoals menu’s, artikelen en modules.

Zijn de websites die DKGS bouwt ook Google vriendelijk en goed vindbaar?
Een website moet altijd goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Dat is een eis van deze tijd. DKGS bouwt de website zodanig dat deze altijd goed vindbaar is in zoekmachines als Google, Ilse en MSN.
Het is geheel aan jou hoe goed jij jouw website vindbaar wilt laten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het laten schrijven van goede SEO webteksten en zoekmachine optimalisatie.

Ik wil in de toekomst een menu of tekst kunnen uitbreiden. Kan ik dat zelf doen?
Het is mogelijk om later zelf teksten en menu-items uit te breiden. Kijk wel eventjes of er nog genoeg ruimte in je menubalk is. Anders kun je gaan werken met dropdown menu’s. Deze aanpassingen kun je allemaal doen in het CMS.

Moet ik een maandelijks bedrag aan DKGS betalen voor het CMS?
In tegenstelling tot veel andere internetbureaus hoef je bij DKGS geen maandelijkse kosten te betalen voor het CMS. De enige investering die je doet, is de bouw en eventuele zoekmachine optimalisatie. Daarna is de website jouw eigendom.

Ik wil graag dat DKGS mijn nieuwe bedrijfswebsite bouwt. Wat is de werkwijze?
Het bouwen van een website omvat veel verschillende aspecten. Wij lichten dit toe in een persoonlijk gesprek. Hierin komen aan de orde:

  1. Introductie
  2. Bedrijfsanalyse
  3. Functioneel ontwerp
  4. Bouw en realisatie
  5. SEO
  6. Testen en afstemmen
  7. Online gaan

Waarom werkt DKGS met Open Source systemen zoals Joomla en WordPress?
Tegenwoordig bieden de Open Source systemen zoals Joomla en WordPress veel basis functionaliteiten en mogelijkheden. Met het gebruiksvriendelijke CMS is jouw website eenvoudig te onderhouden en de techniek stabiel, veilig en snel.

SEO (Search Engine Optimization)

Het lijkt wel of iedereen aan SEO doet, maar wat houdt dit nu precies in?
SEO staat voor Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie. Met SEO maken wij jouw website zo goed mogelijk vindbaar voor de zoekmachines. Denk hierbij aan: goede zoekmachine geoptimaliseerde webteksten met een duidelijke structuur, keywords, meta tags en een schone techniek.

SEO teksten

Waarom zou ik mijn website door jullie laten optimaliseren?
Door onze goede ervaringen met Google weten wij als geen ander hoe we websites hoog in de ranking moeten krijgen. Door een grondige websitescan te maken komen we veelal verbeterpunten tegen.

Ik kan zelf goed schrijven. Waarom zou ik dit dan door jullie laten doen?
Heb je een mooi stukje tekst uit een folder of brochure, dan is deze ongeschikt voor een website. Goede webteksten moeten tegenwoordig voldoen aan een behoorlijk aantal voorwaarden. Deze eisen zijn opgesteld door Google. Natuurlijk kun jij je huidige webteksten heel goed laten herschrijven door onze SEO copywriter. Dan weet je zeker dat jouw teksten zoekmachinevriendelijk zijn.

Hosting

Er zijn echt heel veel hostingproviders. Welke moet ik kiezen?
Wij adviseren Joomla en WordPress websites te hosten bij Hosting2Go. Deze hostingprovider is stabiel, betrouwbaar en betaalbaar. Daarnaast biedt dit bedrijf alle faciliteiten om een Joomla of Wordpress website te hosten.

Wat betekent de term downtime?
Bij downtime is een website onbereikbaar. De lengte van een downtime kan variëren van enkele minuten tot uren of zelfs dagen. Oorzaken van downtime zijn onder andere storingen of onderhoudswerkzaamheden.

Mijn huidige hostingpartij ondersteunt geen Joomla of WordPress. Wat nu?
Snel verhuizen naar Hosting2Go. DKGS kan je daarbij helpen.

Waarom is een stabiel hostingbedrijf zo belangrijk?
Als jij je website snel en stabiel wilt laten draaien op het web, is het belangrijk een hostingprovider te hebben zonder al te veel downtime of andere problemen. Bezoekers wachten geen 3 minuten totdat je webpagina is geladen. Na 30 seconden haken ze af.

Flyers

Welke papier formaten en papier soorten adviseert DKGS mij?
DKGS adviseert je altijd het best passende formaat en type papier. Dit advies is geheel afhankelijk van het doel, de toepasbaarheid en de uitstraling. Gangbare papierformaten zijn A6 (105 x 148 mm) tot A4 (210 x 297 mm). De papiersoorten zijn meestal mat (mat mc) of glanzend (hv gesatineerd mc).

Bedrukt DKGS alle flyers dubbelzijdig in full color?
DKGS bedrukt de flyers standaard dubbelzijdig in full color, maar dat hoeft niet zonder meer. Wil je de achterzijde blanco hebben dan kan dat ook.

Ik wil de flyers graag als mailing verspreiden. Wat is de procedure?
Als je reclameflyers wilt laten bezorgen met behulp van een mailing of verspreidingsbureau, dan is het raadzaam om eerst bij de verspreider te vragen naar de aanleverspecificaties. Geef deze aan ons door. Wij houden er hier bij de afwerking rekening mee, als het bijvoorbeeld per vaste hoeveelheid gebundeld moet worden.

Posters

Welk formaat en type papier adviseert DKGS mij voor een poster?
Het papierformaat en de papiersoort die je het beste kunt gebruiken voor je posters hangt af van de toepassing. Sommige papiersoorten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor buitengebruik en slechte weersomstandigheden. Andere juist wel. Wij geven je daarover graag advies.

Kunnen de posters ook buiten worden opgehangen?
Er bestaan papiersoorten die goed geschikt zijn voor buitengebruik. Vraag ons gerust om advies.

Kunnen posters alleen in full color worden bedrukt?
Posters hoeven niet altijd te worden gedrukt in full color. De druktechniek hangt af van de aantallen die je wilt bedrukken. Bij kleine oplagen wordt gebruik gemaakt van een plot/print techniek. Voor grote aantallen wordt al snel overgegaan naar offset drukwerk. Wil je een poster puur in steunkleuren laten bedrukken? Houd in dat geval rekening met een hoger tarief dan full color druk.

Roll-up banners

Zijn de roll-up banners van DKGS eenvoudig in elkaar zetten?
Ja, onze roll-up banners zijn binnen enkele seconden op stellen. Plaats hem op de gewenste plek. Haal de stok uit de sleuf van de cassette. Zet de roll-up banner in elkaar en plaats hem in de houder. Tot slot trek je het doek uit de cassette en klikt dit vast aan de stok. Kind kan de was doen. Demonteren gaat precies andersom.

Welke formaten roll-up banners biedt DKGS?
Onze roll-up banners zijn er in diverse uitvoeringen. De meest gangbare formaten zijn:
85 x 200 cm en 100 x 200 cm. Je kunt kiezen uit basiscassettes en luxe cassettes. All onze roll-up banners worden in full color (cmyk) bedrukt. Neem voor andere formaten even contact met ons op.

Welk materiaal past het beste bij ons ontwerp?
De keuze van het materiaal voor je roll-up banner hangt af van de uitstraling. Wij bedrukken standaard op 500 grams brandvertragend PVC zeil. Heb je liever polyesterfolie of polyesterweefsel? Ook dat is mogelijk.

Advertenties

Maakt het iets uit of ik een advertentie voor een krant of magazine laat maken?
Qua inhoud maakt het niet uit of jouw advertentie voor een krant of magazine is bestemd. De boodschap kan gewoon overal hetzelfde zijn. Voor de drukmethode maakt het type medium wel degelijk uit. Een krantendruk of magazinedruk en de papiersoort daarvan hebben een grote invloed op het uiterlijk van je advertentie.

Daarom vraagt DKGS altijd in welk medium de advertentie wordt geplaatst. Wij hebben namelijk voor elke druktechniek een speciaal kleurprofiel. Zo kunnen wij altijd de juiste advertentie aanleveren. Vraag gerust aan je uitgeverij om de aanleverspecificaties. Dan weet je zeker dat jouw advertentie er straks goed uitspringt.

Mijn uitgeverij vraagt om een certified PDF? Verzorgen jullie dat ook?
DKGS verzorgt ook een certified PDF bestand voor de drukkerij. Wij spreken de taal van de drukker en weten daardoor precies wat er van ons wordt verlangd.

Mijn bestaande advertentie moet omgezet worden naar een ander formaat. Kan dat?
DKGS kan jouw advertentie omzetten naar elk gewenst formaat. Mits de advertentie is opgemaakt in Adobe Creative Suite. In een enkel geval zullen wij bij drastische wijziging van het formaat, concessies moeten doen.

Kan DKGS iets met een advertentie in PDF formaat?
Heb je alleen een PDF bestand van je advertentie, dan wordt dit een uitdaging voor ons. Onder gunstige omstandigheden kunnen wij PDF bestanden ontleden en herontwerpen. Als dit onverhoopt niet lukt, hebben wij altijd nog namaken als optie.

Drukwerk algemeen

Ik ben best tevreden over mijn huidige drukker, maar betaal ik niet te veel?
Als jij een product of dienst de moeite waard vindt en je wilt daar een bepaald bedrag voor betalen, is dat niet teveel. Daarbij moet je ook meewegen of de huidige partij afspraken nakomt, op tijd levert, reageert op e-mails en een goede service biedt.

Heb je het gevoel dat de prijs echt lager kan, vraag dan gerust een offerte aan bij DKGS. Dit wil niet zeggen dat wij de goedkoopste zijn, maar we hebben een goede kijk op de waarde van drukwerk.

Mijn huidige drukker maakt er een potje van. Kan ik zomaar overstappen?
Allereerst adviseren wij je om een goed gesprek met jouw drukker aan te gaan. Wat verwacht je van het bedrijf en wat kan beter? Komen jullie hier niet uit, dan is het overstappen een logische stap. Daarmee voorkom je stress en onvrede.

Houd bij een overstap wel rekening met het volgende:

  • Vraag zoveel mogelijk digitaal artwork op, waaronder je logo als EPS.
  • Vraag van al jouw producten drukklare PDF bestanden op.

Jouw vorige drukker heeft het recht om de open, bewerkbare bestanden voor zichzelf te houden. Dit is vastgesteld in de algemene voorwaarden van de grafische industrie.

Alle ontwerpen die jouw nieuwe drukker opnieuw moet gaan opmaken of namaken, zul je moeten betalen. Dit zijn de zogenaamde DTP ontwerpuren.

Ons bedrijf heeft diverse soorten drukwerk. Kunnen mijn drukkosten omlaag?
Of de kosten van jouw drukwerk lager kunnen, is gebonden aan de hoeveelheid drukwerk, de oplagen, kwaliteit en uitvoering. Als je in combinatie drukt, pakt het soms voordeliger uit. Daarnaast is de ene drukker goedkoper dan de andere. Vraag gerust eens een offerte aan bij DGKS.

Huisstijl drukwerk

Ik heb vastgestelde PMS nummers voor mijn huisstijl. Blijven deze bij DKGS gelijk?
DKGS hanteert ook het Pantone Matching Systeem. Deze PMS kleuren hebben allemaal een uniek nummer en een eigen kleurtint. Voor het drukken van jouw huisstijl houden wij deze nummers exact aan. Op die manier is kwaliteit gegarandeerd.

Welk papier adviseert DKGS mij?
DKGS adviseert om altijd in een gelijke papierlijn te blijven qua soort. Er zijn diverse papiersoorten waaronder de witte offset varianten en de crèmekleurige biotop als bekendste typen. Afhankelijk van de uitstraling van je bedrijf kiezen we de best passende soort en trekken deze door over de hele linie. Van visitekaartje tot envelop.

Wat als ik door mijn drukwerk voorraad heen ben? Hoe snel kan DKGS bijdrukken?
Voor het bijdrukken van drukwerk hanteren wij 1 week. Spoedopdrachten kunnen wij in overleg sneller leveren. Wel adviseren wij je om zelf regelmatig je voorraad te controleren. Je komt dan niet voor onaangename verrassingen te staan.

Promotioneel drukwerk

Ik wil mijn drukwerk goed op kleur hebben. Kan ik daar bij DKGS op vertrouwen?
Bij DKGS werken we vanuit een professioneel colormanagement workflow. Onze monitors zijn op kleur gekalibreerd en we werken volgens internationaal vastgestelde ISO uitvoerprofielen. Deze zijn volledig afgestemd op de drukpersen. Wij kunnen je verzekeren dat jouw drukwerk er altijd perfect uitziet.

Ik wil mijn drukwerk voorzien van veredeling zoals glans of mat effect. Kan dit?
De meeste papierproducten lenen zich voor drukwerkveredeling. Bekende toepassingen zijn matlaminaat, glanslaminaat en spot-UV. Zelfs geurinkten zijn mogelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Het drukwerk moet op verschillende afleveradressen bezorgd worden. Doen jullie dat ook?
DKGS bezorgt desgewenst het drukwerk op verschillende adressen. Dit kan handig zijn als je hetzelfde drukwerk voor verschillende vestigingen bestelt.

Starters drukwerk

Waarom is een professionele huisstijl zo belangrijk voor mijn nieuwe onderneming?
Een bedrijf beginnen is spannend. Er komt veel bij kijken. Je wilt graag lage kosten en een hoog rendement. Een logische visie. Maar met diezelfde denkwijze laat je al snel struikelen over een belangrijk obstakel. Je drukwerk. Onderschat de waarde van een professionele huisstijl niet.

Je kunt maar 1 keer een goede indruk maken. Bezuinig daarom niet op bijvoorbeeld visitekaartjes. Jouw huisstijl weerspiegelt je bedrijfsidentiteit. Staat jouw onderneming voor vakmanschap, kwaliteit en professionaliteit, leg dit dan vast in een mooi logo en een bijpassende huisstijl.

Wat als ik straks door mijn briefpapier heen ben. Is dit ook apart na te bestellen?
Al het drukwerk kun je bij DKGS ook los te bestellen. Vraag gerust een offerte aan.

Ben ik ook eigenaar van mijn logo en mag ik dit zelf gaan gebruiken voor andere doeleinden?
Als DKGS voor jou een logo ontwerpt, dan ben je na betaling van de factuur eigenaar van je logo. Je ontvangt van ons het logo in verschillende bestandsformaten. Zo kun je er volop gebruik van maken.

DKGS ontwerpt en realiseert het!