Social media marketing

Wanneer je jouw social media gebruik naar een hoger niveau wilt tillen, en in plaats van ‘contact houden met bestaande klanten’, ook nieuwe klanten wilt ontmoeten via social media, dan ben je bij DKGS aan het juiste adres. Wij ontwikkelen opvallende social media marketing campagnes, die zorgen dat jij in het oog springt!

Nieuwe klanten door social media marketing

Een social media campagne kan je veel nieuwe klanten opleveren. Bij DKGS weten we precies hoe we social media moeten inzetten om voor jouw bedrijf meer herkenbaarheid en naamsbekendheid te genereren. Dit hoeft lang niet altijd door middel van een dure campagne gerealiseerd te worden. Social media marketing is een toegankelijke en vaak zelfs kosteloze manier van marketing.

Social media profielen die je bedrijf weerspiegelen

Social media zijn bij uitstek geschikt om je bedrijf online sterk te positioneren. Naast het feit dat social media bedrijfsprofielen bijdragen aan de positie van je website in de zoekresultaten, zijn social media een weerspiegeling van je bedrijf. Tenminste, dat zouden ze moeten zijn! Social media kunnen, wanneer je deze actief beheert, een zeer effectief communicatiemiddel zijn tussen je bedrijf en (potentiële) klanten. Groot voordeel hiervan is: het is gratis. Door interessante berichten, leuke updates over je bedrijf, resultaten van onderzoeken, animaties, foto’s en andere ‘content’ te plaatsen, maak je je bedrijf toegankelijk voor de doelgroep en realiseer je zonder moeite een top of mind positie bij de klant.

Advertenties plaatsen op social media

Diverse sociale platformen bieden vandaag de dag mogelijkheden aan om te adverteren. Hierbij kun je je richten op een zeer specifieke doelgroep. Deze kun je op basis van talloze kenmerken zelf samenstellen. Door social media advertising vergroot je je online bereik en laat je je ‘online community’ groeien. Bij DKGS kunnen we jouw berichten ‘promoten’ (tonen buiten je eigen netwerk van ‘volgers’) om geïnteresseerde bezoekers naar je website toe te trekken.

Hoe werkt social media marketing bij DKGS?

We beginnen met het in kaart brengen van je online profiel. We kijken welke social media profielen er zijn van je bedrijf en hoe deze worden beheerd. We kijken ook welke content er gepost is en hoe je ‘community’ daarop heeft gereageerd. Ook willen we graag een aantal dingen van je weten: wat zijn jouw verwachtingen van je campagne? Wat zou je eruit willen halen? Denk hierbij aan het vergroten van je naamsbekendheid, het verbeteren van het imago of het aantal volgers laten groeien. Of wil je gewoon keiharde sales realiseren?

Aan de hand van deze informatie gaan we een campagne ontwikkelen. Natuurlijk doen we dat in overleg en plaatsen we een advertentie of bericht pas wanneer deze door jou is goedgekeurd. Wanneer de campagne draait en de advertenties bekeken worden, gaan we analyseren en rapporteren we de resultaten op een afgesproken moment.

Voordelen van DKGS, social media marketing

  • Wij werken met gespecialiseerde professionals in verschillende disciplines. We kunnen je dus helpen bij het bedenken, ontwerpen, uitvoeren en doormeten van social media marketing campagnes
  • We hanteren een persoonlijke benadering, geen standaard pakketten maar eerlijk advies en een persoonlijke aanpak voor al onze klanten
  • We denken écht met je mee. Geen idee waar je moet beginnen? Geen probleem, we adviseren je waar nodig. Heb je juist wél een idee van wat je wilt, ook dan denken we mee en vullen we jouw eigen inzichten aan met onze expertise
WordPress website JZ Fietstechniek Veenendaal

Social media marketing heeft veel voordelen voor ondernemers

Social media advertising is meestal goedkoper dan adverteren via bijvoorbeeld Google Ads. Vergeleken met offline advertenties is het zelfs een stuk goedkoper om advertenties via social media te tonen. Daarnaast is de opbrengst van social media advertenties vaak groter én meetbaar; je weet precies hoeveel een geïnvesteerde euro je oplevert. Bovendien is het bereik van een online advertentie veel gerichter en de kans op relevante views daarom vele malen groter.

Wil je aan de slag met social media en wil je graag meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op als je wilt weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van social media marketing en advertising. Onze online marketing specialisten geven je graag een eerlijk en persoonlijk advies voor een campagne voor jouw onderneming.